Şeker Prosesi

MAKS 9645 EVAPORATÖR BİRİKİNTİ ÖNLEYİCİ

MAKS 9645 EVAPORATÖR BİRİKİNTİ ÖNLEYİCİ

ÜRÜN TANIMI

MAKS 9645 poliakrilatların sulu çözeltisine dayanmaktadır.

KULLANIM ALANLARI 

MAKS 9645 şeker millerindeki şerbet evaporatörlerinde birikinti önlemeyi sağlar. Özellikle şeker pancarı ve şeker kamışından şeker eldesi için geliştirilmiştir. Bu proseslerde şerbet ya hiç ya da kısmen yumuşatılmaktadır.

MAKS 9645 evaporatör ısı transfer yüzeyindeki çözünmemiş tuzların birikinti oluşturmasını ya önler ya da sınırlar. Böylece buhar tüketimi azalır. Bu durum evaporator verimini ve üretim kapasitesini artırırken, kimyasal ve mekanik temizleme ihtiyacını ve proseste oluşacak diğer problemleri azaltır veya yok eder.

ÖZELLİKLERİ 

Mükemmel birikinti önleyici
Çözünmemiş tuzların kristalizasyon artışını azaltır.
Kristallerin çamur formunda kalmasını sağlayan dispersan özellikleri
Kalsiyum ve magnezyum tuzlarının birikmesini önleyen kristalizasyon modifikasyonu
Mükemmel ısıl kararlılık
Kolay elleçleme- Avrupa standartlarına göre zararsız bir üründür.
Aşağıdaki regülasyonlara uygundur;
Avrupa şeker endüstrisi regülasyonları
FDA regülasyonları 21 CFR 173.73

DOZAJ

MAKS 9645 spesifik dozajı difüzyon sisteminin operasyon karakteristiğine, pancar kalitesine ve mikrobiyolojik problem oluşum sıklığına göre değişmektedir.

Tipik dozaj, ilk evaporatör için 6-8 ppm arasında değişmektedir.

Birçok uygulamada MAKS 9645 dozaj pompasına sürekli enjekte edilmelidir. Seyreltilerek veya seyreltilmeden kullanılabilir. Besleme, hatta düzenli sertlik ölçümü yapılarak, otomatik olarak yapılabilir.

Detaylı bilgi için ürün bültenini inceleyiniz