MAKS 9650 ŞEKER PROSES BİYOSİTİ
ÜRÜN TANIMI
MAKS 9650 geniş bir spektrumda bakteri ve mantar öldürücüdür. Dekstrana dönüşerek sukrozun azalmasına yol açan şeker kamışında bulunan bakteri ve mantarların büyümesini kontrol altına alır.
KULLANIM ALANLARI
MAKS 9650 aerobik ve anaerobic bakteri ve mantarın kontrolünü sağlar. Şeker millerindeki yıkama ve difüzyon aşamalarında geniş bir pH aralığında çalışır. Özellikle şeker pancarı ve şeker kamışından şeker eldesi prosesi için geliştirilmiştir.
Şeker prosesinde problemlere yol açan laktik asit oluşumunu ve sukroz dönüşümünü önler.
MAKS 9650 mikroorganizma kontrolü için endüstriyel soğutma sistemleri uygulamalarında da kullanılabilir.
ÖZELLİKLERİ
Geniş bir pH aralığında kullanılma
Mükemmel bakteri oluşumu kontrolü
Bakterilerin termofilik büzülmesine karşı etkilidir.
Özellikle sülfat azaltan bakteriler üzerinde etkilidir.
Mikrobiyolojik aktivite kaynaklı kayıpları azaltır.
Sukroz verimini geliştirir.
Düşük toksisite ve köpürmeme
Aşağıdaki regülasyonlara uygundur;
Avrupa şeker endüstrisi regülasyonları
FDA regülasyonları 21 CFR 173.73


DOZAJ
MAKS 9650 spesifik dozajı günlük kamış miktarına bağlı olarak değişmektedir. Günkül 10 ppm standart dozajdır. Gerekli durumlarda bu miktar maksimum 20 ppm’e kadar çıkar. Kamış öğütücüsü soğuktan, zayıf hava koşullarından veya kesme ve öğütme arasındaki gecikmelerden dolayı zarar görürse gerekli miktar artar.
Şeker kamışı millerinde MAKS 9650 kamış şerbetine direk beslenmelidir. Böylece muamele edilen şerbet tüm mil parçalarına sirküle olur. Besleme yapılması gereken yer mil dizaynına bağlı olarak değişmektedir. Çoğu zaman dozaj ezicideki şerbetle son mildeki şerbet arasında paylaştırılır. En iyi besleme noktası mile tekrar dönen şerbettir. Ürün maserasyon suyuna eklenmemelidir.
BIMAKS temsilciniz size maksimum program performansı sağlamanız için gerekli optimum dozaj miktarını önerecektir.
Detaylı bilgi için ürün bültenini inceleyiniz